Karel Post

'Door de vrijheid die Plate biedt, kan ik de website dicht bij mezelf houden'

“Ik ben zeker geen held als het aankomt op het werken met computers”, zegt Karel Post terwijl hij nog een extra blok hout op het vuur gooit. We zitten in de blokhut van The Ranch in Kootwijkerbroek waar Karel dagelijks jongeren en volwassenen met gesprekken en activiteiten helpt om in verbinding met elkaar te leven. 

Een jaar geleden, in de winter van 2014, zaten we op dezelfde plek en spraken we over de nieuwe website van Outback Explorers, het bedrijf van Karel. Het vroor buiten, dus de kachel draaide overuren. Omdat het uitleggen van zijn werk niet eenvoudig is, wilde Karel een website waar hij zijn manier van werken goed kan vertellen. Bovendien wilde de outdoor therapeut zijn kennis graag delen met bestaande en nieuwe klanten. Het was essentieel dat de website zeer eenvoudig in beheer is.

Dyslexie

De nieuwe website gaat 8 april 2014 online. Alleen maar vrolijke gezichten. De eerste maand krijgt de website 440 bezoeken, daarna zakt het bezoek in. Er komt weinig nieuwe inhoud bij, dus we sporen Karel aan om zijn kennis vaker te delen via zijn blogpagina. Daar stuiten we echter op een uitdaging. Karel: “Ik ben dyslectisch en daardoor is het schrijven van blogs en nieuwsberichten moeilijk voor mij.”

Karel komt in oktober zelf met de oplossing: een videoblog. “Met wat hulp starte ik mijn eigen YouTube-kanaal”, vertelt hij. “Elke week publiceer ik een video waarin ik een actueel onderwerp bespreek. Deze video’s plaats ik dan zelf op mijn website en deel deze vervolgens via social media.” Karel krijgt leuke reacties op zijn blogs en zijn bezoek groeit met 150 - 200% ten opzichte van de maanden daarvoor. Hoogtepunt is januari 2015 met bijna 3.500 bezoekers. Een andere blog heeft zijn video’s opgemerkt en schrijft een enthousiast verhaal over Karel en zijn werk. De maanden daarna blijft het bezoek gemiddeld boven de 900 bezoekers per maand liggen.

"Je komt 'echter' over"

“In een jaar tijd ben ik best wel veranderd in mijn denken over het internet”, blikt Karel terug. “Waar ik eerst niet geloofde in het delen van kennis, ervaring en expertise door bijvoorbeeld een blog ben ik nu helemaal om. Ook geloofde ik niet in social media, ondanks dat verschillende mensen al langere tijd tegen mij zeiden dat ik er wat mee moet doen. Door mijn eenvoudig werkende site is het gewoon leuk je vak en passie uit te leggen aan bezoekers van je website. Doordat Plate veel vrijheid biedt in de invulling van mijn site kan ik mijn website dicht bij mijzelf houden. En dat zien bezoekers en die nemen daardoor eerder contact met je op. Je komt ‘echter’ over.”

Deel het verhaal van Karel met anderen:

1 jaar Outbackexplorers.nl in cijfers

  • +10.000 bezoekers
  • +35.000 pagina's bekeken
  • Gemiddelde bezoektijd van website: 2.40 minuten
  • Geplaatste blogs: 20 blogs
  • Views van video's: 2.500 views

Plate over Outback Explorers

Wij worden blij van een klant als Outback Explorers. Karel laat zich in de groei van zijn bedrijf niet tegenhouden door bijvoorbeeld zijn dyslexie. Hij is continue bezig om zo authentiek mogelijk over te komen op bezoekers van zijn website. Karel is in een jaar tijd enorm gegroeid in het online ‘verpakken’ van zijn bedrijf. Plate leert van ondernemers als Karel hoe we het beheren van een website nog eenvoudiger, beter en effectiever kunnen maken.